Koşucu Hangi Gıdaları Tüketmeli

İyi bir koşucu, optimum performansı sağlayacak şekilde bilinçli bir şekilde beslenmelidir. Aşağıda değinilen 7 gıda maddesi daha güçlü bir koşu ve daha iyi dereceler elde etmede yararlı bilgi olabilir.

Makarna ve Pirinç

Karbonhidratlar, uzun mesafe koşucularının beslenmesinin %60 – 65’ini oluşturur. Makarna ve pirinç bunun için mükemmel besinlerdir, özellikle yarışmadan bir gece önce tüketilmeleri halinde vücudumuz karbonhidratla dolar.

Muz

Muz, yarış öncesi ve yarış sırasında kolay ve hızlı tüketilebilen harika bir karbonhidrat, mineral ve potasyum kaynağıdır. Ayrıca krampları önler.

Kahve ya da çay

Koşucunun sadece uyanık kalmasına yardımcı olmaz, ayrıca metabolizmayı hızlandırarak yağların yakılmasına da yardımcı olur. Kas glikojen tasarrufu sağlar, ancak aşırıya kaçmamak gerekir, aşırı kafeinin kötü sonuçları olabilmektedir.

Brokoli

Koşucular, aşırı enerji harcayarak vücutlarının dengesini bozabilmektedir. Brokoli, yüksek miktarda antioksidan sağlar ve bir koşucunun bağışıklık sistemi güçlendirir.

Somon ve ton balığı

Koşucular özellikle antrenmanın yarattığı stres nedeniyle toparlanma ve kas bakımı için ihtiyaç duydukları proteini büyük miktarda esansiyel omega 3’e sahip olan somon ve ton balığından alabilir.

Avokado

Antioksidan sağlayan çok miktarda bitkisel yağlardan (omega) oluşur. İçerdiği magnezyum ve potasyum nedeniyle efordan sonra kasların iyileşmesine yardımcı olur, kas gücünü artırır.

Fındık

Kuruyemişler içerdikleri protein, lif ve omega 3 açısından zengin oldukları gibi aynı zamanda vitamin ve mineral kaynaklarıdır. Her gün veya iki günde bir avuç dolusu tüketilebilir. Kan dolaşımı ve kalp sağlığına iyi gelirler. Koşucunun kolesterol seviyesini normalleştirmeye de yardımcı olurlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir