Yüksek Dağ Koşusu Hakemleri Antalya’da koşulabilecek parkurları değerlendirdiler

Türkiye Dağcılık Federasyonu yüksek dağ koşusu hakemleri 2023 yılında Antalya ilinde koşu yarışları yapılabilecek parkurları değerlendirdiler.

Türkiye Dağcılık Federasyonu yüksek dağ koşusu hakemleri, 2023 yılında Antalya il genelinde yapılabilecek yüksek dağ koşuları ve koşuların yapılabileceği parkurlar konulu gündemle, Atatürk Parkındaki ABB Sosyal Tesislerinde bir araya geldiler.

Yüksek dağ koşu müsabakalarının sertifikalı yüksek dağ koşusu hakemleri tarafından yönetildiğini aktaran yüksek dağ koşusu hakemlerinden Ülkay Atalay, Nurhan Candeğer ve Suat Yeter, 2023 yılında Antalya il genelinde yapılabilecek yarışmaların parkurlarını görüştüler. Yüksek dağ koşusu parkurlarının sporcu sağlığı ve güvenliğini dikkate alarak tasarlanması gerektiğini vurgulayan hakemler, Skyrunning Spor Kulübü tarafından zemin tespiti ve ölçümlemesi yapılmış parkurları da toplantıda ele alıp incelediler. İncelemede, yüksek dağ koşularına uygun olacağı yönünde görüş birliğine vardıkları parkurlarda müsabaka yapılabilmesi için TDF’ye bildirimde bulunulması gerektiğini kulüp Başkanı Mürşidin Demircan‘a aktardılar.

Yüksek dağ koşusu etkinliklerinin dünyada popüler bir spor disiplini haline geldiğini ve bu sporun skyrunning olarak bilinip icra edildiğini vurgulayan hakemler, Antalya’da 2023 yılında düzenlenmesi hedeflenen müsabakalara binlerce yerli ve yabancı sporcunun katılabileceğini vurguladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir