Antalya Rehberler Odası üyesi rehberler tarihi ve turistik mekânlarını yakından görmek için Isparta’yı gezdiler

Isparta’nın yerli ve yabancı turistlere en uygun şekilde tanıtılması için sahada faaliyet gösteren turist rehberlerinin bölgeyi daha iyi tanımasını sağlamak amacıyla Antalya Rehberler Odası ve Isparta Valiliğinin işbirliğinde 20-21 Aralık 2022 tarihlerinde 14 rehberin katılımı ile Isparta tanıtım gezisi düzenlendi.

Tanıtım gezisinde, Isparta kent merkezi, Prof. Dr. Turan Yazgan Halı, Kilim ve Etnografya Müzesi, lavanta bahçeleri, gül bahçeleri, Davraz Dağı Kayak Merkezi, Süleyman Demirel Külliyesi ve Anıt Mezarı, Eğirdir ilçe merkezi, Kovada Gölü Milli Parkı ve Yazılı Kanyon Tabiat Parkı ziyaret edilmiş, ilin yemek kültürü, yöresel el sanatları gibi kültürel zenginliği tanıtılmıştır. Ayrıca, İl genelinde yapılabilecek doğa yürüyüşü, bisiklet sürme, yamaç paraşütü, inanç turizmi gibi alternatif turizm türleri hakkında turist rehberlerine bilgi verilmiş ve görüşleri alınmıştır.

Isparta tanıtım gezisine, Antalya Rehberler Odası Başkan Yardımcısı Hülya Yıldırım Kaya ve beraberindeki meslek mensupları Aysel Çiçek, Ayşe Kandaz, Bahar Kahraman, Birsen Yıldırım, Esin Duman, Hilmi Gazi, İsmail Şana, Kamil Cirik, Mehmet Kemal Gürkan, Mehmet Taş, Mürşidin Demircan, Serkan Pehlivan, Şenol Saat katılmışlardır.

Tanıtım gezisi süresince rehberler ile yakından ilgilenen İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer, rehberlerin bölge turizmine ilişkin görüşlerini almış, Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün bölgedeki turizm deneyimini rehberler ile paylaşmıştır.

Rehberler Eğirdir İlçesini de ziyaret etmişlerdir. Başta Yeşilada olmak üzere Eğirdir’in tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde gezip gören rehberler, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök’ü makamında ziyaret ederek ilçenin turizm potansiyelini görüştüler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir