Antalya Ultra®parkurlarından Kıçağıl Yaylası Pamucak Etabı hiking faaliyeti tamamlandı

Skyrunning Spor Kulübü, Antalya Ultra®parkurlarından Kıçağıl Yaylası Pamucak Etabı’nda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Kıçağıl Yaylası’nın manzarası ve tabiat dokusu sporcuları büyüledi.

Skyrunning Türkiye® organizasyonuyla, sporcular Antalya Ultra® parkurlarından Kıçağıl Yaylası Pamucak Etabı’nda üçüncü kez faaliyette bulundu. Kocamehmetler’den Kıçağıl’a giden yolun kenarında meskun yerel halktan kişiler, sporcuları meraklı gözler ile izlediler.

Spor kulübü tarafından yapılan açıklamaya göre, 27 Kasım sabahı saat 9:30 itibariyle Kocamehmetler mevkiinde Kıçağıl Yaylası Yumaklar ayrımında yürüyüşe başlayan sporcular, önce Kıçağıl istikametinde yeni asfalt yolda az bir süre ilerlediler ve daha sonra yoldan ayrıldılar, dere kenarına indiler ve yamaçtaki meradan yaylaya tırmanışa geçtiler. Yükseldikçe ortaya çıkan manzarada, uzak ufukta Akdeniz, Belek ve Kadriye kıyıları, Silion Antik Kenti ve seralar ile kaplı Serik ovası ayan beyan gözleniyordu.

Öğle üzeri yaylaya ulaşan sporcular yerden fışkırırcasına kaynayan suların oluşturduğu dere kenarında dolaştılar, yaylacıların kurduğu çeşmeler başında soğuk sudan kana kana içtiler. Yaylada verilen moladan sonra, yüzyılların sedir ormanında Siğilli istikametinde ilerlediler. Yürüyüş süresince mersin, alıç ve koca yemiş (sandal ağacı meyvesi) tattılar. Yaylada ve ormanda davarlar yayılmış dolaşıyor, envai çeşit kuş cıvıldaşıyor sararmış çınar yaprakları yerlere dökülüyordu.

Güzel manzaraları başka bölgelerde günlerce gidip arayanlara nispet yaparcasına Kıçağıl Yaylası tüm görsel güzelliğini sporculara sunuyordu. Akşamdan yağan yağmurun da etkisiyle tertemiz havasını teneffüs ederek yayladan Siğilli mevkiine geçen sporcular, Gebiz Jandarması ile karşılaştılar ve birlikte fotoğraf çekindiler, yöre ve doğa sporu hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Sporcular uzak ufukta güneşin batışında farklı bir manzaraya gark olmuş Bodrumkaya ve Hacıosman kayası ve civarını gözleyerek, günümüzde atıl olan Pamucak ilk okulu binasına vardıklarında 18 Km ‘yi tamamladılar.

Geçmiş yıllarda Kıçağıl Yaylası faaliyetine katılan sporcuların aktarımına göre; geçmişte sadece davar patikalarında yürünebilen bu yaylada, evvelki yürüyüşe göre son yılda yaylayı ortadan ikiye bölen yolun orman içinde açıldığı ve yayladaki ahşap çardakların kaldırıldığı gözlenmiştir. Hüzünle denebilir ki Kıçağıl Yaylasında medeniyet yavaş yavaş ilerleyerek coğrafyaya hükmetmekte, doğal doku bozulmakta, deformasyonun sonucu yakın bir gelecektir.

Fotoğraf: Antalya Ultra®, 27.11.2022-09:27, Kocamehmetler mevkii
Fotoğraf: Antalya Ultra®, 27.11.2022-10:42, Kocamehmetler mevkiinde dere kenarında geçiş
Fotoğraf: Antalya Ultra®, 27.11.2022-11:35, Yayla öncesi ufukta Akdeniz ve Serik ovası
Fotoğraf: Antalya Ultra®, 27.11.2022-11:35, Yayla öncesi Akdeniz ve Serik ovası
Fotoğraf: Antalya Ultra®, 27.11.2022-12:14, Kıçağıl Yaylası’na giriş
Fotoğraf: Antalya Ultra®, 27.11.2022-12:14, Kıçağıl Yaylası’na giriş
Fotoğraf: Antalya Ultra®, 27.11.2022-13:56, Kıçağıl Yaylası’ndan Siğilli’ye iniş
Fotoğraf: Antalya Ultra®, 27.11.2022-14:31, Kıçağıl Yaylası’ndan Siğilli istikametine iniş
Fotoğraf: Antalya Ultra®, 27.11.2022-14:38, Kıçağıl Yaylası’ndan Siğilli istikametine iniş çeşme başı
Fotoğraf: Antalya Ultra®, 27.11.2022-16:31, Siğilli’den Pamucak istikametine iniş
Fotoğraf: Antalya Ultra®, 27.11.2022-17:25, Kozan istikametinde manzara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir