Antalya Ultra®parkurlarından Düden Trail Etabı’nda 20 Km’lik doğa yürüyüşü gerçekleşti

Skyrunning Spor Kulübü, Antalya Ultra®parkurlarından Düden Trail Etabı’nda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Sporcular Düden çayı kenarını ekolojik park olarak değerlendirdi.

Skyrunning Türkiye® organizasyonuyla, sporcular Antalya Ultra® parkurlarından Düden Trail Etabı’nda üçüncü kez faaliyette bulundu. Düden Çayı kenarında yürüyüş yapılacağı haberini alan halktan kişiler, sporcuların çevresinde toplanıp, faaliyet hakkında bilgi aldılar ve birlikte fotoğraf çekindiler.

Spor kulübü tarafından yapılan açıklamaya göre, 20 Kasım sabahı saat 9:00 itibariyle Düden (I) turnikeden mesire alanına giriş yapan sporcular, önce kaynak ve şelale çevresindeki sığınakları dolaştılar. Daha sonra mesire alanından ayrıldılar ve çayın kenarındaki yapıların hitamında tekrar suyun kenarına indiler. Yemyeşil bir ortamda verilen moladan sonra, dere kenarını takip etmede sebat ettiler, bazen çalılık, bazen tarla anızında, bazen dere kenarındaki sathın üzerinde yürüdüler. Karabatakların yüzdüğü derede, envai çeşit kuşun cıvıltıları yankılanıyor iken sporcular akan suyu huşu içinde izlediler. Düden Çayı kenarında yaklaşık 20 Km yürüyen sporcular, suyun Akdeniz ile birleştiği Karpuzkaldıran’a ulaştıklarında Düden Park’ta faaliyete son verdiler.

Geçmiş yıllara göre bu yılın yürüyüşü esnasında, dere kenarında çevre kirliliğinin arttığı, özellikle evsel atıklar ile endüstriyel amaçlı ürünler ile camların çevreye atıldığı, bazı yerlerde çöp yığınlarının oluştuğu gözlendi. Çevresel kirliliğe rağmen Düden suyu berrak ve bazı bölgelerde ise turkuaz renkte akıyordu. 

Fotoğraf: Yesin Kesim, Düden Kaynağı
Fotoğraf: Yasin Kesim, Düden Kaynağı ve sporcular.
Fotoğraf: Yasin Kesim, Düden Çayı kenarında makilikte mola anı.
Fotoğraf: Yasin Kesim, Düden Çayı kenarında sporcular.
Fotoğraf: Yasin Kesim, Düden Çayı kenarındaki satıhtan ilerleyen sporcular.
Fotoğraf: Antalya Ultra®, Düden Şelalesi, Akdeniz ve sporcular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir