Yüksek Dağ Koşusu Aday Hakem Kursu Düzenlendi

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) 2022 Faaliyet programında bulunan Yüksek Dağ Koşusu Aday Hakem Kursunu 28-30 Ekim 2022 tarihleri arasında Antalya ili Kemer ilçesinde düzenledi.

Yüksek Dağ Koşusu hakem kursuna T.C. Vatandaşı, en az lise mezunu, kurs başlangıç günü itibariyle 18 yaşını doldurmuş, sağlık durumu hakemlik yapmaya müsait olduğuna dair sağlık raporu ibraz eden, ilk yardım belgesi sahibi olan, adli sicil kaydı olmadığını ve Spor Disiplin Yönetmeliğine göre disiplin cezası almadığını belgeleyen (ve tercihen İngilizce bilen) adaylar  kabul edildi.

TDF tarafından yapılan açıklamaya göre kursa; Ankara, Antalya, Bolu, İzmir, İstanbul, Mardin, Mersin, Nevşehir, Sakarya, Samsun ve Trabzon illerinden toplam 17 kişinin başvurusu kabul edildi.

Eğitimde, yarışma kuralları,  emniyet kuralları, organizasyon kuralları ve ilgili yönetmelikler sunuldu, yarışma parkurunun hazırlanmasından yarışma sonuçlanana kadar hakemler tarafından parkurda ve sporcuların takibinde yapılması gereken çalışmalar uygulamalı olarak aktarıldı.

TDF Merkez Hakem Kurulu üyesi Polat Dede‘nin eğitmen olarak görev aldığı bu kursta teorik eğitim Viking Star Oteli’nde yapıldı. Kurs üç gün sürdü ve eğitim neticesinde kursiyerler teorik kısımdan sınava tabi tutuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir