Antalya 29 Ekim Cumhuriyet Parkurunda “Cumhuriyet Yolu Doğa Yürüyüşü” Düzenlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Skyrunning Türkiye® Cumhuriyetin 99. Yılı etkinlikleri kapsamında Tünektepe çevresindeki “Cumhuriyet Yolu” nda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe katılan vatandaşlar Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doğada yaşama fırsatı bulurken tabiatla iç içe bir gün geçirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Skyrunning Türkiye® işbirliği ile Tünektepe çevresindeki “Cumhuriyet Yolu” nda Doğa Yürüyüşü gerçekleştirildi. Doğa yürüyüşü öncesinde Büyükşehir Belediyesi önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından otobüslere binilerek yürüyüş başlangıç alanına hareket edildi.

Türk Bayraklarıyla Yürüdüler

Tünektepe çevresindeki İnburnu’nda yürüyüşe başlandı, Sazlı Ova, Gökdere, Onobara Antik Kenti, Büyük Dipsiz Mağarası, Sulualan, Seyir Terası, Heyalan gibi tarihi ve doğal güzelliklerin izlendiği bu anlamlı etkinliğe çok sayıda doğa sever katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları ile etkinliğe katılan vatandaşlar toplam 16 km kat ettiler ve inişli çıkışlı güzergâhta yaklaşık 700 m yükseklik kazandılar. Cumhuriyet Bayramı anısına, Cumhuriyet Yolunda yürünen bu anlamlı etkinlikte, doğaseverler kentten uzak olmayan bu tabiat harikası alanı bir botanik bahçesine benzettiler, Onobara Antik Kenti ile Büyük Dipsiz Mağarasını ilk defa gezip görmenin heyecanını yaşadılar.

Vatandaşlar, Cumhuriyetin 99. yılı coşkusunu doğada yaşama fırsatı tanıdığı için yürüyüşü düzenleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Muhittin Böcek’e ve Skyrunning Türkiye® ekibine teşekkür ettiler.

Fotoğraf: Antalya Ultra®, Sazlı ovada ilerleniyor
Fotoğraf: Antalya Ultra® – Gökdere havuz yakını yamaçta patikadan ilerleniyor.
Fotoğraf: Antalya Ultra® – Onobara Antik Kentinde mola
Fotoğraf: Antalya Ultra® – Büyük Dipsiz Mağarası galerisi
Fotoğraf: Antalya Ultra® – Seyir Terası ve Sıçan Adası manzarası
Fotoğraf: Antalya Ultra® – Heyelan mevkiinde Antalya Limanı ve körfezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir