Antalya Akdamlar – Feslikan Güzegahın’da Yüksek İrtifaya Trekking

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda 02 Ekim 2022 – Pazar günü, SkyrunningTR® TKAK Akdamlar – Feslikan Etabında trekking etkinliği düzenlendi.

Trekking günübirlik kısa doğa yürüyüşüne nazaran, yüksek rakımlara doğru yapılan inişli-çıkışlı daha zor performans yürüyüşleridir.

Akdamlar’dan Feslikan’a 21 km devamlı yokuş yukarı yürünecek olan bu faaliyette 2013 m irtifa kazanılacaktır. Uluslararası dağcılık terminolojisinde ZOR bir etkinlik olarak değerlendirilen bu faaliyet dağ koşullarında ve yüksek irtifaya yönelik olarak gerçekleşecektir. Son iki yılda yüksek irtifada düzenlenen spor faaliyetlerine katılmış veya dağlık arazide en az sekiz saat süreli yürüyüşleri tamamlamış (halen aktif olarak yürüyen, koşan, bisiklet süren) dağ ve patika yürüyüşlerinde deneyimli, 18 yaş ve üstünde olan, bedensel engeli bulunmayan ve spor yapmasında herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan kişiler bu faaliyete katılabilecektir.

Faaliyete katılmak için 29 Eylül 2022 – Perşembe günü saat 17:30’a kadar Skyrunning Spor Kulübüne veya Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na müracaat edilip ön kayıt yapılması gerekmektedir. Kayıtları onaylanan adaylara geri dönüş yapılacak ve faaliyetin detayları ayrıca paylaşılacaktır.

Faaliyet süresince, katılımcılar rehberin, yürüyüş liderinin, antrenörün sportif talimatlarına ve görevlilerin uyarılarına kesin olarak uymak ve yerine getirmek zorundadır.

Etkinlik ücretsizdir. Katılımcıların kumanya, su ve ulaşım hizmeti Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir