2022/1 Antrenör Temel Eğitim Programı Başvuruları Başladı

Ülkemizde antrenörlük eğitimleri 2 aşamadan oluşmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Eğitimi ve Araştırmaları Dairesi Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Antrenör Eğitim Sistemi Temel (Teorik) ve Uygulama Eğitimi 2022/1 dönemi sınavı 24 Nisan 2022 günü yapılacaktır. Bu sınavdan önce antrenör adayların Antrenör Eğitim Sistemi Temel (Teorik) Eğitimi tamamlaması gerekir. Teorik eğitim neticesinde yapılan yazılı sınavından başarılı olan adaylar ilgili spor branşının bağlı olduğu federasyon tarafından açılacak olan Uygulama Eğitimine katılabilecektir. Uygulama eğitimi ve sınavında da başarılı olan adaylara Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından antrenör belgesi verilmektedir.

Antrenörlük mesleğine adım atmak isteyenler, mevcut antrenör belgesinin kademesini yükseltmek isteyenlerden muafiyet hakkı bulunmayanlar ve Antrenör Temel Eğitim ve Temel Eğitim sınavlarından bütünlemeye kalan adaylar 11-21 Ocak 2022 tarihleri arasında e-Devlet Kapısı-GSB-Spor Bilgi Sistemi üzerinden başvuru yapmalıdır.  Adaylar başvuru esnasında belirtmiş oldukları e-posta adresine iletilen referans numarasını kullanarak sınav ücretini 11-21 Ocak 2022 tarihleri arasında saat 16:00′ ya kadar Ziraat Bankası Şube/Atm ve Mobil (Kurumsal Ödemeler/Gençlik ve Spor Bakanlığı Kursiyer ödemeleri) ödeme yapabilecektir.

Sınava katılmak isteyen adaylar 07 Şubat – 18 Mart 2022 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Aday İşlemleri Sistemi’ne (http://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) giriş yaparak sınav kaydı oluşturması gerekir. Anadolu Üniversitesi aday işlemleri sistemi üzerinden sınav kaydı yapmayan adaylar sınava katılamamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir