A29ECK Beldibi Sarısu Güzergahında antrenman yapıldı

Skyrunning Spor Kulübü tarafından 7 Ocak Pazar günü düzenlenen performans yürüyüşüne, bulutlu bir havada Beldibi Jandarma Karakolu yanından başlayan sporcular Beldibi Bahçecik mevkiinde davar sayası kenarından itibaren orman içinde tırmanmaya başlamışlar, Köşlü, Hayıtlıköyü, Büyük Çaltıcak mevkilerini aştıktan sonra deniz kıyısındaki Balıkçı Barınağı, Topçam, Kadınlar Plajı geçip Sarısu Depolamaya ulaşmışlardır.

Sporcular faaliyete (~)0 m rakımdan başlamış, (~)363 m irtifaya kadar tırmanıp 0 m rakıma inmişler ve bu antrenman süresince toplam 538 m yükseklik kazanımı, 557 m yükseklik kaybı gerçekleştirerek toplam (~)21 Km mesafe kat etmişlerdir. Tırmanışlar yürünerek, orman içi düz patikalar ise koşularak geçilmiştir. Bu antrenmanda, Alakaya Tepe güzergâhından Sarısu’ya ulaşılması hedeflenmiş ise de faaliyetin başlandığı andan itibaren yağan sağanak yağmur, ormanı ve patikaları ıslatıp yumuşatmış, Balıkçı Barınağı mevkiinde dağ yamaçlarından sızan sular kuru dere yatağından akmaya, kanyondaki doğal havuzlarda su birikmesine ve ıslanan kaya duvarlarının kayganlaşmasına sebep olmuştur. Kaya duvarında kayma riskinin bertaraf edilmesi amacıyla sporcular yönlerini deniz yönüne çevirip Balıkçı Barınağı güzergâhından Sarısu’ya ulaşmışlardır.

Gök gürültülü sağanak yağmur altında yaklaşık 5 saat süren antrenman kulübün atletizm antrenörü ve dağcılık yürüyüş lideri gözetiminde gerçekleşmiştir.