Saint Paul Trail® Kapıkaya Etabı tamamlandı

Skyrunning Spor Kulübü tarafından 10 Eylül Pazar günü düzenlenen performans yürüyüşünde Burdur ili Ağlasun ilçesi Çamlıdere Köyü Kiltan tarlası mevkiinden faaliyete başlayan sporcular Uğur Gediğine ulaşana kadar dikey tırmanıp %49’luk dar açıda epey güç harcadılar ve Olucak mevkiinden itibaren ara sıra esen serince rüzgârda ferahladılar.

Etkinlik Kiltan Tarlası mevkiinde DSİ regülatör yanında 670 m rakımda başlandı. Ham yoldan Isparta ili merkez Güneyce Köyü Çatılıalandan Davras Serisi Devlet Ormanına girilerek, Sakızlı Seki mevkiinden dikey çıkışla 1100 m rakımdaki Uğur Gediğine ulaşıldı. Gedik itibariyle evveliyatı epey zaman öncesine ait olduğu anlaşılan çalılıklar arasındaki patikada ilerleyip Olucak, Yukarı Tuzluk, Köseoğlu, Kapı mevkilerindeki çoban obaları yanından geçip, 1200 m rakımdaki Kapıkaya harabesine ulaştılar.

15+ Km olarak tasarlanan bu faaliyet esnasında sporcular Kapıkaya’dan itibaren Antalya-Isparta Karayolu istikametine yönelip, yeni orman alanındaki ham yoldan ve kuru dere yatağından dar açıda inerek, Büyükkışla Köyü Devre Oturağındaki Güneyce Köyü sapağına ulaşmışlardır.

Dayanışma içinde gerçekleşen faaliyetin ilk kilometresindeki dar açılı çıkış ve Kapıkaya’dan sonra, Yukarı Göllü, Söğütçük, Hacıahmet Tarlası, Cam Bozyurdu, Yazılı, Köprübaşı, dere yatağındaki dar açılı inişin bazı sporcuları zorladığı gözlendi.

Toplam 6 saat süren bu etkinlikte sporcular, uzun boylu çam ormanında çıkış yaptılar, yaylada kısmen ağaçlık kısmen kel arazide ilerleyerek Kapıkaya’ya ulaştılar.  Kapıkaya evvelinde sporcular önce Cevizli Mağarasına çıktılar. Mağaraya tırmanılan patikanın merdiven sistemi çok evvel zaman içinde ana kayanın oyulması ile oluşturulduğu gözlendi.

Kapıkaya’nın Güneyce köyü istikametindeki kaya tırmanış duvarından sol aşağı salındığında, bu yamacın nekropol olacağı izlenimi veren bazı lahit kapakları göze çarpıyordu.

Sporcular, çam – sedir ve ardıç ağacı kokusunda tertemiz havayı teneffüs ederek yorucu bir etkinliği daha gerçekleştirip ormanda wellness dediler.

Kapıkaya faaliyetinde sporcular 13 Km mesafe kat edip toplamda 1183 m yükseklik kazanımı elde etmiş ve 1138 m iniş yapmışlardır.