Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç ziyaret edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi uhdesinde yapılan son görevlendirmeler neticesinde, uzun yıllar Ulaşım Daire Başkanlığı görevini yürüten Nurettin Tonguç, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı görevine atandı. Büyükşehir Belediyesinde yıllardır görev yapan Tonguç, daha evvelden Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı’na Büyükşehir Belediyesi Projeler Koordinatörü, Başkan Danışmanı ve Ulaşım Daire Başkan Danışmanı olarak çeşitli görevlerde bulunmuş idi.

Skyrunning Spor Kulübü Başkanı Mürşidin Demircan, Tonguç‘u yeni makamında ziyaret ederek başarılar temenni etti ve Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun 100.yılı kutlamaları çerçevesinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda yapılması hedeflenen Antalya 29 Ekim Cumhuriyet Koşusu parkuru hakkında bilgiler aktardı.

Başkan Demircan bu parkurda, Skyrunning Türkiye® ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 2021 ve 2022 yıllarında Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü faaliyetini iki kez düzenlendiklerini, gelenekselleşen bu yürüyüş etkinliğine ilaveten bu yıl üç etaptan oluşan dağ koşusunu da 2023 yılı programına eklediklerini, bu tür sportif amaçlı etkinlikler ile 100.yıla yakışır bir kutlama programını icra etmeyi hedeflediklerini belirtti. Tonguç geçmişte yapılan etkinliklerden haberdar olduğunu, bu yıl yapılacak dağ koşusu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesince yapılacak çalışmaların başlatıldığını, ilgili birimler ile görüşmelerin yapıldığını ve Skyrunning Türkiye® ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğinin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini vurguladı.

Spor camiasının yakından tanıdığı bir isim olan Tonguç, yıllarca Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetiminde görev aldığı gibi ayrıca TBF Antalya İl Temsilcisi olarak da yıllarca Antalya ve ilçelerinde birçok bisiklet yol yarışı ve dağ bisikleti yarışının düzenlenmesine öncülük etti.