Konyaaltı sahilinden Karadağ’a Zafer Bayramı Dostluk Koşusu yapıldı

Skyrunning Spor Kulübü tarafından 30 Ağustos Çarşamba günü düzenlenen patika koşusuna Antalya ili Konyaaltı ilçesindeki Boğaçayı’nın Akdeniz’e döküldüğü noktadaki köprüde başlandı. Boğaçayından itibaren Çandır çayı kenarında yaklaşık 10 Km düz çakıllı satıhta 6 pace ile koşuldu. Hacısekililier mevkiine ulaşıldı, orman içinden Akdamlar mevkiine geçildi. Bu noktadan itibaren Garlamacı Yokuşunun dik yamacında; orman içinden Elmin, Çağlarca, Çukur Ardıç alanını geçen sporcular, Karadağ’da zirve yaparak faaliyeti Sakarpınarı Camii yanında tamamladılar.

1922 yılının 30 Ağustos günü zafere koşan ecdadın yaşadığı zor günleri anmayı amaçlayan bu etkinlikte sporcular 32 C° sıcaklık altında koşmayı başardılar. Garlamacı Yokuşu güzergâhı coğrafik konumu itibariyle insanın koşmasını imkânsızlaştıran bir yapıda olduğundan, koşucular güzergâhı olabilecek en hızlı adımlar ile arşınlayıp kısa molalar vermeye özen gösterdiler. Çukur Ardıç mevkiinde sıcaktan kavrulmuş, ufalanan kuru toprakta kaymamak için çabalayan sporcular, çoban çeşmesini geçtikten sonra yönlerini Karadağ yamacına çevirdiler ve zirveye ulaşmanın mutluluğunu Antalya körfezine selam vererek yaşadılar.

Konyaaltı sahili Boğaçayı Köprüsü üstünde başlayıp Sakarpınarı Camii önünde sonuçlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı Dostluk Koşusu toplam 4 saat 14 dakika 13 saniye sürmüş, çam, ardıç ve sedir ağaçları ormanında zengin bir florada gerçekleşmiştir.

Karadağ’da (2013m) zirve yapılan bu koşuda, sporcular 29 Km kat edip, toplam 2043 m yükseklik kazanımı ve 225 m irtifa kaybı elde etmişlerdir.