SkyrunningTr® Cannoneer’s Trail® Susuz Dağ Koca Katran Etabı tamamlandı

Skyrunning Spor Kulübü tarafından 16 Temmuz Pazar günü düzenlenen dağcılık faaliyetine Antalya ili Elmalı ilçesi Tekkeköyü Abdal Musa Türbesi mevkiinden 1038 m rakımda başlandı. Budala Sultan Türbesi yanından ilerlenerek 1347 m rakımda 1726 yaşındaki Aslan Ardıç ziyaret edildi. Aslan Ardıç itibariyle ham yolda ilerleyip su kuyuları mevkiinden davar patikasında ilerleyen sporcular Çığlıkara Tabiat Koruma Alanına ve 1855 m rakımda 823 yaşındaki Koca Sedir’e ulaştılar. Güneşin etkisi gün boyu hissedilmiş ise de zaman zaman serince rüzgar sporcuların ferahlamasına imkan sağlamıştır.

25+ Km olarak tasarlanan bu faaliyet esnasında sporcular Avlan Gölü istikametinden Göltarla’ya inmeyi tercih ettiklerinden faaliyeti 42 Km olarak tamamladılar. Dayanışma içinde gerçekleşen faaliyette, Avlan Gölü inişi etabın (+) uzun kısmı olmakla, bu kısımda bazı sporcuların zorluk yaşadıkları gözlendi. Tüm gün süren etkinlikte sporcular, dağın yemyeşil sedir ormanında, kuş sesleri ve sedir ağacı kokusunda tertemiz havayı teneffüs ederek yorucu bir etkinliği daha gerçekleştirip wellness dediler.

Abdal Musa Türbesi mevkiinden, Çığlıkara Tabiat Koruma Alanındaki Koca Katran anıt ağacına yamaçta devamlı yükselerek, anıt ağaçtan sonra da devalı aşağı doğru ilerleyen sporcular, 1063 m rakımda Göltarla camii mevkiine ulaştıklarında, toplamda 1441 m yükseklik ve 1418 m irtifa kaybı yaşamış ve 42 Km kat etmişlerdir.