SkyrunningTr® TKAK Boğaçayı > Karadağ (2013m) Etabı tamamlandı

Skyrunning Spor Kulübü tarafından 25 Haziran Pazar günü düzenlenen dağcılık faaliyetine Antalya ili Konyaaltı ilçesindeki Boğaçayı’nın Akdeniz’e döküldüğü noktadan başlandı. Boğaçayı parkında birkaçyüz metre yürünmesine müteakiben Boğaçayı ve müteakibinde Çandır çayı kenarında yaklaşık 10 Km düz çakıllı satıhta ilerleyen sporcular, Hacısekililier mevkiine ulaştılar. Buradan orman içinden Akdamlar mevkiine geçildi ve Garlamacı Yokuşu olarak adlandırılan yamaçta devamlı yukarı doğru yürüyerek, Elmin, Çağlarca, Ardıçalanı geçtiler ve Karadağ’da zirve yaparak faaliyeti Sakarpınarı Camii yanında tamamladılar.

Hava sıcaklığının 34 C ‘ye ulaşması ile zor anlar yaşamaya başlayan bazı sporcular, 1200 m rakımdan itibaren kramp sorunları yaşadılar. Dayanışma yapan sporcular, zorlanan sporcuların dinlenmesi için sık sık mola verilmesine rıza göstererek, araç ulaşımının mümkün olmadığı Ardıçalanı birlikte geçtiler. Karadağ yamacına ulaşıldığında sorun yaşayanlar harici diğer sporcular Karadağ zirvesine tırmanıp Antalya körfezine selam verdiler.

Tüm gün süren etkinlikte çam, ardıç ve sedir ağaçları arasında faaliyet yapan sporcular, zengin bir florada yorucu bir etkinliği gerçekleştirip wellness dediler.

Karadağ’a (2013m) zirve yapıp Sakarpınarı Camiine ulaşıldığı bu faaliyette, sporcular maksimum 2013 m rakıma ulaşmakla, 28 Km kat edip toplamda 2183 m yükseklik kazanımı ve 360 m irtifa kaybı elde etmişlerdir.