Türkiye Atletizm Federasyonu Tarafından 2.Kademe Antrenörlük Kursu Ankara’da Yapıldı

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen 2.kademe antrenörlük kursu 11 – 16 Haziran 2023 tarihleri arasında Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Etimesgut Yerleşkesi Ankarada gerçekleştirildi. Teorik anlatılar TOHM konferans salonunda, uygulama eğitimleri ise kapalı salonda veya atletizm sahasında yapıldı.

Kurs süresince “Özel Antrenman Bilgisi”, “Sürat Koşuları Öğretimi”, “Engelli Sürat Koşuları Öğretimi”, “Atletizmde Sporcu ve Antrenörün Başarı Yolu”, “Mesafe Koşuları Öğretimi”, “Atletizm Çocuk Koruma Programı II”, “Yürüyüşün Öğretimi”, “Atletizmde Spor Dalı Gözlem ve Değerlendirme”, “Çoklu Yarışma Öğretimi”, “Atmaların Öğretimi” ve “Atlamaların Öğretimi” konularında tecrübeli antrenörler tarafından anlatım yapıldı.

Geçmişin elit sporcularından olup günümüzde Atletizm Milli Takım antrenörü görev alan Aydın Çetin, Himmet Oyar, Yeliz Ay Yıldız, Mehmet Ali Baş, Oğuz Kalkan ve Mustafa Onur Demir kurs süresince kendi alanlarında anlatı yaptılar ve her kursiyere branşa özgü uygulamalar yaptırdılar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcisinin gözetiminde gerçekleştirilen 2.Kademe Antrenör Kursu süresince anlatılan her dersin sonunda teorik sınav yapıldı. Ayrıca ilgili branşın teknik olarak gösterilmesi istenerek her kursiyer uygulamalı olarak fiilen sınandı.

Yurdun çeşitli illerinden 51 kursiyerin katıldığı 2. kademe antrenörlük kursu 6 gün sürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir