Killik İndağı Kocain Mağarası Ahırtaş Etabı tamamlandı

Skyrunning Spor Kulübü tarafından 4 Haziran Pazar günü düzenlenen dağcılık faaliyetine Killik Kevser Cami mevkiinde başlandı. Stabilize yolda birkaçyüz metre yürünmesine müteakiben davar patikasında devamlı yamaçta yukarı doğru ilerleyen sporcular, Üçevler mevkiine ulaştılar. Buradan İndağı’na tırmanan sporcular, zirvede verdikleri molada yağmura tutuldular. Yağış altında ıslak kayalarda ve kayganlaşan toprak zeminde dik yamaçta Kocain Mağarasına indiler. Mağara içini dolaştılar, devasa sarkıt ve dikitleri, oluşumu devam eden travertenleri, minik şelaleleri ve göletçikleri izlediler. Sanki uzayda bir yerlerdeymiş hissi ile koskocaman galerilerde dolaşıp, mağara içinde gizemli mitra tapınağından (belki başka sebeplerden) kalma antik yapı kalıntılarını gözlemlediler. Geçmişte olası ritüellerden bahsettiler.

Mağara terk edilip, Milyos/Kızılseki istikametinde patikada ilerlediler ve uzak ileride gözlenen Ahırtaş mevkiine inişe geçtiler. Yağan yağmurun bereketi ile topraktan fışkıran sulu zeminde ilerleyip, Ahırtaş mevkine indiler. Tüm gün süren etkinlikte ardıç, sedir ve çam ağaçları arasında faaliyet yapan sporcular, zengin bir florada yorucu bir etkinliği daha geride bırakıp wellness dediler.

Sporcular bu faaliyette İndağına tırmanırken, maksimum 974 m rakıma ulaştılar. 15 Km kat edip toplamda 999 m yükseklik kazanımı ve 939 m irtifa kaybı elde etmişlerdir.