2024 yılı Avrupa Kros Şampiyonası Antalya’da yapılacak

Avrupa Atletizm Konseyi (12.11.2022 Cumartesi günü), 2024 SPAR Avrupa Kros Şampiyonası’nı Türkiye’de Antalya’ya verdi. Antalya’da 8 Aralık 2024’te gerçekleşmesi planlanan bu şampiyona ile Türkiye kros tarihinde ilk kez şampiyona düzenlemiş olacak.

Türkiye şampiyonaların yakın tarihinde mükemmel başarılar elde etmiştir. Hatırlanacağı üzere Yasemin Can, 2016 ve 2019 yılları arasında art arda dört defa kadınlar şampiyonu olurken, 2014 ve 2017 yılları arasında da büyük erkekler şampiyonluklar kazanmışlar idi. Türk Milli sporcularının, 22 kez altın madalya kazandığı Avrupa Kros’ta bu kez ev sahibi olarak büyük bir başarı peşinde koşmaları beklenmektedir.

Şüphesiz ki Antalya, mevcut turizm kaynakları ve spor olanaklarıyla, yerli ve yabancı yüzlerce sporcuyu ve kafilelerde görev alanları en iyi şekilde misafir edecek ve kent, Avrupa kros tarihinin en iyi derecelerinin elde edilmesine vesile olmasıyla anılacaktır.

2022 ve 2023 yarışmaları ise sırasıyla İtalya’da Torino ve Belçika’da Brüksel yakınlarındaki Piemonte-La Mandria Park’ta yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir